Προετοιμασία Υποψηφίων για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στις Σχολές καλών Τεχνών της Ελλάδος

Το Atelier Fardella παρέχει μεθοδευμένα, με ευθύνη και συνέπεια, μία πλήρης κατάρτιση στον κάθε μαθητή, γνωσιακή και πρακτική, μέσα σε ολιγομελή τμήματα. Οι σπουδαστές εξασκούνται στην παρατήρηση διαφόρων θεμάτων (προτομές, συνθέσεις αντικειμένων και χώρου, λέξεις, φράσεις κ.λπ.), και στην καλλιέργεια της απεικόνισή τους. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στην απόκτηση των μέσων έκφρασης και στον προβληματισμό. Επιτρέπεται, έτσι, στους μαθητές να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την καλλιτεχνική τους κουλτούρα.

Η εκπαιδευτική πρακτική του Atelier Fardella προσανατολίζεται προς την ελευθερία και την εμπιστοσύνη για τη δημιουργική έκφραση των μαθητών. Επίσης, υποστηρίζεται η εξατομικευμένη εκπαίδευση, με γνώμονα την προσωπικότητα και τις ανάγκες του καθενός. Με τον τρόπο αυτό, η υποψήφια/ος διαμορφώνει μία ξεχωριστή καλλιτεχνική νοοτροπία.

Atelier Fardellla Ioannina Proetoimasia

Πληροφορίες

Οι Σχολές Καλών Τεχνών της Ελλάδος ακολουθούν ειδικό σύστημα πρόσβασης. Η εξεταστική περίοδος τοποθετείται στους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Η εξέταση του κάθε υποψηφίου διαρκεί 4 – 5 ημέρες, ανάλογα με τη Σχολή Καλών Τεχνών.

Οι υποψήφιοι, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, παράγουν τα εξής έργα:

  • Έργα εικαστικά σε σχέδιο με μολύβι, με κάρβουνο ή μελάνι, χρώματος μαύρου και
  • Έργα εικαστικά σε χρώμα με τέμπερα, ακουαρέλα, ακρυλικά, παστέλ κ.λπ.
Atelier Fardella Ioannina 10

Με άλλα λόγια, οι διάφορες ασκήσεις δίνουν στον κάθε μαθητή την ευκαιρία να οργανώσει και να αναπτύξει την ιδέα του, καλλιεργώντας τη φαντασία του, συνθέτοντάς την με αποτελεσματικούς τρόπους και τέλος, να την παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι απαραίτητο από όλους τους μαθητές να έχουν αφοσίωση και υπομονή και να εξασκούνται καθημερινά με σκοπό την επιτυχία τους στις εισαγωγικές εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών.

Απαιτείται τουλάχιστον ένας ολόκληρος χρόνος προετοιμασίας των σπουδαστών για την πραγμάτωση του στόχου τους και την απόκτηση του πολυπόθητου εισιτηρίου της εισόδου στη Σχολή Καλών Τεχνών, που επιθυμούν!  
Αναλυτική παρουσίαση των εξετάσεων:

Atelier Fardella Footer Logo

Contact Us

Κουντουριώτη 54 Ιωάννινα, 45444

(+30) 6945802673
atelierfardella@gmail.com

Get Connected